July 1, 2015 Arhitectura 766

Ciocolateria Venchi – Calea Victoriei

Ciocolateria Venchi este amplasata la parterul unui bloc construit in ani 60, pe Calea Victoriei, in imediata apropiere a Pietei Victoriei. Spatiul rezultat prin fragmentarea suprafetei comerciale initiale in arii mai mici, a facut ca amenajarea ciocolateriei Venchi intr-o suprafata de 37 metri patrati sa fie o adevarata provocare. In aceasta suprafata am inglobat urmatoarele functiuni: o zona de vanzare, o zona pentru degustare cu o canapea pentru clienti, o zona pentru prepararea inghetatei, un spatiu de depozitare si un grup sanitar. Intregul proiect a tinut cont de manualul de identitate vizuala al brandului “Venchi”, care stabilea directia vizuala si paleta de culori in care sa ne incadram. Respectand caracterul “nobil” al brand-ului, cu o usoara directie clasica, am reusit sa aducem in amenajare si sa punem in practica idei moderne, cu linii simple. In plus, am considerat necesara introducerea in amenajare a unui element noi, ce nu se regasea in manualul de identitate al ciocolateriei: fatada placata cu lemn de Teak. Pentru a realiza acest lucru ne-am mobilizat sa obtinem si am reusit sa primit OK-ul de la directorul de imagine, toate materialele alese fiind astfel trimise catre aprobare (gresie, tapet, vopsea, etc.). La receptie au participat reprezentanti ai concernului “Venchi”, sositi special pentru a verifica incadrarea in manualul de identitate, astfel Ciocolateria Venchi primind statutul de magazin oficial.